Ons team

Ons team beschikt over een jarenlange ervaring met de doelgroep en heeft een breed netwerk opgebouwd binnen het sociale domein, het werkveld en het bedrijfsleven.

Wim Potijk, Bestuurder/directeur

Na bijna 25 jaar in het basisonderwijs, heb ik in 2008 de overstap gemaakt naar de Sociale Werkvoorziening. Daarvoor heb ik in deeltijd de opleiding Personeel & Arbeid gevolgd, met als specialisatie Loopbaanbegeleiding.

Ik ben begonnen als consulent detacheringen bij Soweco in Almelo. Een tijdlang had ik daar accountmanagement als nevenfunctie en ik ben er enkele jaren branchemanager maakindustrie geweest.
Bij Soweco heb ik ook de certificeringen Jobcoach en Loonwaarde-expert behaald.

In 2017 ben ik gestart bij de Stichting Participatie Dinkelland (SPD) als coördinator en sinds 2018 is mijn functie bestuurder-directeur. Na de toetreding van Tubbergen, werd de naam SPD veranderd in SPN en doe ik mijn werk voor beide gemeenten. 

Contactgegevens: 06-10462213; potijk.spn@noaberkracht.nl

Erik Goedhart, teamleider groen en jobcoach

Na diverse banen in de groenvoorziening en de houthandel, ben ik in 1997 bij de Sociale Werkvoorziening terecht gekomen, als uitvoerder binnen de groenvoorziening van Losser.

Na enkele organisatie- en naamsveranderingen, werk ik nu bij de SPN. Daar ben ik de teamleider van de medewerkers die gedetacheerd zijn naar Openbare Ruimte (groenvoorziening) van Noaberkracht. Ook begeleid ik als jobcoach mensen die vanuit verschillende doelgroepen een traject doorlopen binnen het groen. Ik probeer ze daarin dusdanig te ontwikkelen, dat ze hun weg vinden naar een “werkende” toekomst.

Een mooie combinatie van het werken in de groenvoorziening en het begeleiden en ontwikkelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Contactgegevens: 06-51393334; e.goedhart@noaberkracht.nl

Daphne Pool, teamleider en jobcoach

Nadat ik in 2015 ben afgestudeerd in HRM, heb ik ruim twee jaar gewerkt bij uitzendbureau Timing. Daar heb ik mij gespecialiseerd in het plaatsen en begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat deze doelgroep mij erg aanspreekt, heb ik begin 2019 de overstap gemaakt naar de Sociale Werkvoorziening.

Binnen de SPN begeleid ik de mensen die individueel gedetacheerd zijn en voer ik jobcoachtrajecten uit, in opdracht van de gemeente, het Werkplein en het UWV. In dat kader heb ik in 2019 het certificaat Jobcoaching behaald.

Contactgegevens: 06-38076000; d.pool@noaberkracht.nl

Eric Kuipers, teamleider en jobcoach

Ik ben in 2003 begonnen als teamleider bij Soweco in Almelo, waar ik diverse groenafdelingen in beheer had. Ook ben ik daar enkele jaren detacheringsconsulent geweest en heb ik voor de gemeente Tubbergen de regie gevoerd op trajecten binnen de Participatiewet. Deze doelgroep spreekt mij erg aan.

Binnen de SPN doe ik vergelijkbaar werk. Ik ben teamleider voor de groenmedewerkers en gedetacheerden van Tubbergen en blijf voor die gemeente ook trajecten uitvoeren. Daarbij gaat het vooral om het bemiddelen van kandidaten, die onder de Participatiewet vallen, naar betaald werk. Na een plaatsing blijf ik de kandidaat en zijn werkgever ondersteunen in de rol van jobcoach.

Contactgegevens: 06-28314213; e.kuipers@noaberkracht.nl

Rianne Winkel, financiën & controle

Ik ben begonnen als administratief medewerker bij een opleidingsbedrijf voor beginnende bouwvakkers.

In 1999 ben ik als administratief/financieel medewerker bij Soweco gaan werken. Na het volgen van o.a. de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie was ik daar de laatste 15 jaar assistent controller. In die functie leverde ik financiële input en ondersteuning aan de controller en het managementteam.

Vanwege de opheffing van Soweco, maak ik op 1 december 2021 de overstap naar de afdeling Financiën van Noaberkracht. Naast de werkzaamheden voor Noaberkracht, word ik ook enkele dagen per week gedetacheerd naar de SPN. Ik ben erg blij dat ik daar de kennis en ervaring, die ik bij Soweco heb opgedaan, weer in kan zetten.

Contactgegevens: 06-28596114; r.winkel@noaberkracht.nl

Jessica Derwort, administratief medewerker

Ik ben in 2012 bij de sociale werkvoorziening terecht gekomen, bij Top-Craft in Oldenzaal. Eerst als medewerker op een afdeling en daarna ook als administratief ondersteuner. Tevens heb ik medewerkers geholpen met de Nederlandse taal en met de werkopdrachten voor hun opleiding/cursus.

In 2014 ben ik in dienst gekomen van de SPD, als administratief medewerker. 
Van 2017 tot 2022 verrichtte ik administratief werk voor Openbare Ruimte Noaberkracht. Daarna werd ik weer de administratief medewerker voor de SPD, onder de nieuwe naam SPN.

Contactgegevens: 06-51508051; j.derwort@noaberkracht.nl

Karin Canestri, HR-medewerker

Vanaf 2008 ben ik werkzaam in de Sociale Werkvoorziening. Daarvoor was ik management assistente en later medewerker personeelszaken bij een re-integratiebedrijf.

Tot de opheffing in 2021, werkte ik bij Soweco. Vanuit Soweco was ik sinds 2016 ook de HR-medewerker voor de SPD. Na de toetreding van Tubbergen ging de SPD verder als SPN en ontstond er extra formatie voor HR. Dat maakte het voor mij mogelijk om de volledige overstap van Soweco naar de SPN te maken.

Als HR-medewerker heb ik veelvuldig contact met de mensen, waarvan ik de meesten al ken van Soweco en mijn rol binnen de toenmalige SPD. Voor de medewerkers verandert er in dat opzicht niet veel en ik ben zelf ook erg blij dat ik ze nog steeds kan blijven begeleiden. 

Contactgegevens: 06-43253304, k.canestri@noaberkracht.nl

Anja Bruggeman, HR-medewerker

Vanaf 1981 ben ik werkzaam binnen de Sociale Werkvoorziening. Ik ben begonnen als medewerker op de divisie- en later de personeelsadministratie. Na het volgen van de opleiding Personeel en Arbeid, was ik ruim
20 jaar personeelsfunctionaris bij Soweco. Vanaf 2016 heb ik die rol ook vervuld voor de medewerkers van de SPD, die een beschutte werkplek hebben binnen Soweco.

Als personeelsfunctionaris ben ik nauw betrokken bij het ontwikkelen van de medewerkers. Ook ondersteun en adviseer ik de leidinggevenden in de begeleiding van de doelgroep. 

Na het opheffen van Soweco ben ik volledig voor de SPD gaan werken, maar dan onder de nieuwe naam SPN. Als HR-medewerker van de SPN kan ik de beschutte medewerkers uit Tubbergen en Dinkelland blijven begeleiden. Omdat ik met deze mensen al een band heb opgebouwd, beschouw ik dat als een groot voordeel.

Contactgegevens: 06-43253324, a.bruggeman@noaberkracht.nl